Kwaliteitsmanagement

Voldoen aan klanteisen is de bottom-line van het bestaansrecht van organisatie. Maar dat is tegenwoordig niet langer voldoende voor je continuïteit. Wil een organisatie zich onderscheiden in de hevige concurrentiestrijd van vandaag is het verhogen van klanttevredenheid door continu je prestatie te verbeteren geen overbodige luxe. Door het hanteren van een kwaliteitsmanagement, zijn organisaties meer en meer in staat om efficiënter en effectiever de bronnen in te zetten voor waardetoevoeging en de concurrenten een stapje voor te zijn.

Zo staan wij u bij:
⦁ Bepalen van de uitgangspositie van uw organisatie door middel van het uitvoeren van een nulmeting.
⦁ Uw organisatie begeleiden in het definiëren en opzetten van uw kwaliteitsmanagement(systeem).
⦁ Uw organisatie begeleiden het opgezette kwaliteitsmanagement(systeem) te implementeren.
⦁ Uw organisatie begeleiden in het monitoren, meten, analyseren en evalueren van uw kwaliteitsmanagement(systeem).
⦁ Indien gewenst, begeleiden wij de verdere inbedding en beheersing van uw kwaliteitsmanagement(systeem).

Wij gebruiken ISO 9001:2015 als het raamwerk voor het kwaliteitsmanagementsysteem. Daarmee kunt u er zeker van zijn dat uw kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan internationale eisen. Wij prefereren een aanpak in samenwerking met uw organisatie omdat het is uw organisatie die straks het eigen moet maken. Maar, indien gewenst, nemen wij graag de totale beheersing van uw kwaliteitsmanagement uit handen.
Wist u overigens dat uw organisatie ook EXXA V kan inroepen voor ondersteuning aan verschillende onderdelen/onderwerpen van uw gehele kwaliteitszorg? Dit kan een andere, frisse blik op uw organisatie en tijdswinst en opleveren. Neem contact op met ons.